Knibeøvelser er gode for sexlivet og stramheden i skeden. Knibeøvelser er også et godt middel mod inkontinens. I denne her artikel lærer vi dig, hvordan knibeøvelser udføres.

Rigtig mange mennesker tror, at knibeøvelser kun er for ældre kvinder, men det er slet, slet ikke tilfældet.

Fordommen hænger nok delvist sammen med, at inkontinens – som knibeøvelser kan hjælpe mod – stadigvæk er så stort et tabu, som det er i dag. Netop fordi det er et stort tabu, kommer det som et stort chok for mange, at cirka hver tiende person i Danmark lider af en eller anden form for inkontinens fra 5-årsalderen.

Inkontinens er kun en af flere årsager til at lave knibeøvelser. Andre nævneværdige er, at en stærk bækkenbund – som knibeøvelser jo giver – øger stramheden af skeden og kvaliteten af fremtidig sex. Med en stærk bækkenbund vil man som kvinde have lettere ved at opnå orgasme, og de orgasmer, som man opnår, vil typisk være kraftigere.

Hvordan laver man knibeøvelser?

Noget af det allerfedeste ved knibeøvelser er, at de er både yderst lette og hurtige at lave. Herunder følger en simpel step-by-step-guide til, hvordan knibeøvelser kan og bør forløbe.

  • Indtag en afslappende stilling, hvor du kan tage dybe indåndinger samt slappe af i kroppen
  • Lav en serie af hurtige, små knib.
    • Et knib er, når du kniber sammen i din bækkenbund. Du bør øve dig på dette inden selve øvelsesritualet. Den mest effektive måde at lære det på er faktisk, når du tisser. Her skal du forsøge at klippe strålen over. Lykkes dette, er det, fordi du kniber rigtigt sammen og strammer i din bækkenbund.
  • Hold en lille pause efter de hurtige, små knib.
  • Knib 10 sekunder og giv herefter slip i 10 sekunder, hvor du skal slappe helt af. Gentag denne proces 5 gange.
  • Herefter kaster du dig over, hvad vi kalder for maraton-knibet. Det går ud på, at du laver et knib så lang tid som overhovedet muligt. Når du ikke kan mere, giver du slip og slapper af i nogenlunde lige så lang tid, som knibet varede.
  • Gentag ritualet 3 gange i løbet af en dag.

Øg kvaliteten af dine øvelser med bækkenbundskugler

Måske har du hørt om bækkenbundskugler før? Hvis ikke, kan vi fortælle dig, at det er kugler til indføring i skeden, som kan øge effekterne af knibeøvelserne.

Der findes mange forskellige bækkenbundskugler på markedet, og uanset hvor stærkt du p.t. er i din bækkenbund, vil du kunne finde en eller flere kugler, som passer perfekt til, hvor i træningsforløbet du befinder dig.

Se mere om knibeøvelser her!