Der findes nok ikke mange forskellige meninger om, at en sund krop også er et stærk krop. Muskler findes stort set overalt i vores krop, og stort set alle de steder man har muskler, kan man principielt blive stærkere. Det er dog langt fra alle muskelgruppe, der er lige nemme at træne. For hvor alle nok ved at man kan få stærke mavemuskler af at lave mavebøjninger og at armstrækninger er gode for arme og bryst, så er der også de muskler der er lidt mere gemt af vejen.

Som kvinde har man bækkenbundsmuskulaturen, som det kan være rigtig sundt at træne. Både fordi det kan give et bedre sexliv, men i høj grad også fordi et hjælper en med at holde på vandet, i sær når man kommer op i årene. Nogen tror at knibeøvelser kun hører ældre kvinder til, men dette er langt fra sandheden. Præcis som det er med andre muskelgrupper, så er der langt lettere at holde ved lige, hvis musklerne er vant til at blive brugt.

Især vigtigt efter fødsler

En fødsel er noget nær det mest ekstreme man kan udsætte den kvindelige krop for, og det er langt fra usædvanligt, at musklerne i ens bækken bliver trukket meget langt fra hinanden. Efter en fødsel er der derfor også meget normalt, at kvinder oplever en ændring i deres underliv. Det kan blandt andet komme til udtryk gennem at føle sig lidt slappere, men også ved at det kan være sværere at holde på vandet.

Der er derfor mange gode grunde til at begynde at træne sin bækkenbund, så hurtigt efter fødslen, som man kan. Hvor hurtigt dette er, er meget afhængigt fra kvinde til kvinde, da man ikke er ens og fødselsforløb også kan være meget forskellige.

Man kan købe såkaldte bækkenbundskugler, der kan gøre træningen lettere, da man på den måde aldrig er i tvivl om, hvorvidt man laver øvelserne rigtige. Man kan dog også holde sig til blive at lave øvelser uden yderligere brug af hjælpemidler, ligesom med alt andet træning.  Her på siden kan du læse meget mere om de mange knibeøvelser man kan lave, for at styrke regionen.